69 zł Golonka po tajsku porcja ok 0,5 kg
Gotowana nie długo, nie krótko. Podawana w sosie imbirowo – sojowym, lekko pikantna. Podawana w zestawie tartego chrzanu, musztardy i ćwiartki chrupiącego chleba
Gotowana nie długo, nie krótko. Podawana w sosie imbirowo – sojowym, lekko pikantna. Podawana w zestawie tartego chrzanu, musztardy i ćwiartki chrupiącego chleba
wędzona w naturalnym piecu a następnie gotowana w lekko kwaśnej kapuście.Podawana w zestawie tartego chrzanu, musztardy i ćwiartki chrupiącego chleba
Pieczona w dobrym piwie i sezonowych warzywach. Podawana w zestawie tartego chrzanu, musztardy i ćwiartki chrupiącego chleba
Rumiana Golonka z chrupiącą skórką pieczona w piwie wedle starej receptury Szefa Kuchni. Podawana na dębowej desce w towarzystwie tartego chrzanu, kiszonego ogórka i ćwiartki chrupiącego chleba. Swój niezwykły aromat zawdzięcza pieczeniu w tradycyjnym, opalanym drewnem piecu.
Jak tradycja nakazuje -duszona w warzywach. Podawana w sosie własnym w zestawie tartego chrzanu, musztardy i ćwiartki chrupiącego chleba.
podawana w zestawie z chrzanem, musztardą i ćwiartką chrupiącego chleba
wędzona w naturalnym piecu a następnie gotowana w lekko kwaśnej kapuście.Podawana w zestawie z kapustą gotowaną, tartego chrzanu, musztardy i ćwiartki chrupiącego chleba.. Porcja sugerowana dla dwóch osób.
Golonka pieczona, kotlet, kiełbasa swojska, pierogi ruskie odsmażane, pierogi z mięsem, żeberko, kapusta zasmażona, ziemniaki pieczone, kurczak wędzony, kaszanka, musztarda, Chrzan, pieczywo
w korycie również kluski, ziemniaki pieczone,papryka grillowana . porcja dla 4 osób
Połowa tradycyjnie wędzonego kurczaka, w słodko pikantnej chrupiącej skórce podawany z frytkami i surówkami
zapieczone w piecu opalanym drewnem, podane z ognistym sosem, frytkami i surówką
słusznych rozmiarów podawany z frytkami i kapustą
Jak wujaszek lubi – z gulaszem węgierskim robionym na policzkach wołowych, podawane ze słuszną porcją zdrowych surówek
serwowane w zestawie z ćwiartką chrupiącego chleba, musztardą i chrzanem
serwowane w ćwiartką chrupiącego chleba
babci Maryni podsmażana z młodą cebulką, podawana na gorącej patelni, serwowane z ćwiartką chrupiącego chleba
Pieczona w chlebowym piecu podawana na patelni, serwowane z ćwiartką chrupiącego chleba
czyli biała kiełbasa zrobiona z przednich golonek, duszona w lekko kwaśnej kapuście, przyprawiona kminkiem. Serwowane z ćwiartką chrupiącego chleba
okraszonych cebulką
z białą kiełbasą i jajkiem.Serwowane z ćwiartką chrupiącego chleba
ulubione przez królową Jadwigę i Jagiełłę, znana od wieków polska potrawa
własnej roboty obsmażone na rumiano lub prosto z wody
z kapusty duszonej w piwie z podgrzybkami i wędzoną śliwką